Γιάννης Καλπούζος περί Γενοκτονίας των Ποντίων

ανάρτηση του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου στο διαδίκτυο 3.11.2015 σχετικά με τις δηλώσεις Φίλη,, ο συγγραφέας ετοιμάζει προς έκδοση βιβλίο με υπόστρωμα τον Ελληνισμό του Πόντου 

Γιάννης Καλπούζος
Περί γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
-Ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας είπε: «Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση (Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν ήταν γενοκτονία), συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».
-Η Τουρκάλα ιστορικός Αϊσέ Χουρ στις 14.3.2010 έγραψε: «Οι μέθοδοι που εφάρμοσε ο Τοπάλ Οσμάν και οι αντάρτες του για να καταπνίξουν τον ποντιακό εθνικισμό, εμπίπτουν στον ορισμό της Σύμβασης περί Γενοκτονιών του 1948 (ΟΗΕ)».
-Το Σουηδικό κοινοβούλιο σε συνεδρίαση του στις 11 Μαρτίου 2010 αναγνώρισε τον αφανισμό Αρμενίων, Ασσύριων και Ελλήνων του Πόντου στην Τουρκία ως πράξη γενοκτονίας.
-Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 9/12/1948 υιοθέτησε τη σύμβαση για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας την όποια υπέγραψε και η Ελλάδα το 1949 και επικύρωσε με το Ν.Δ. 3091/1954. Στο άρθρο ΙΙ αναφέρεται:
Εις την παρούσα σύμβαση ως γενοκτονία νοείται οιαδήποτε εκ των κατωτέρω πράξεων ενεργούμενων με την πρόθεση ολικής ή μερικής καταστροφής ομάδος εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής, ως τοιαύτης:
-Φόνος των μελών της ομάδος
-Σοβαρά βλάβη της σωματικής ή διανοητικής ακεραιότητας των μελών της ομάδος.
-Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδος εις συνθήκας διαβιώσεως δυναμένας να επιφέρωσιν την πλήρη ή την μερικήν σωματικήν καταστροφήν αυτής.
-Μέτρα αποβλέποντα εις την παρεμπόδισην των γεννήσεων εις τους κόλπους ωρισμένης ομάδος.
-Αναγκαστική μεταφορά παίδων μιας ομάδος εις ετέραν ομάδα.
Όλα τα αναφερόμενα στη σύμβαση ότι συνιστούν γενοκτονία συντελέστηκαν εναντίον των Ελλήνων του Πόντου, ακόμη και η προτελευταία περίπτωση διά μέσου των εκτοπισμών. Περί ποιας αυστηρής επιστημονικής έννοιας ομιλεί ο υπουργός;
Τουλάχιστον επί τρία χρόνια καταγίνομαι με την έρευνα και τη γραφή ενός μυθιστορήματος με υπόστρωμα τον Πόντο και τους Έλληνες του Πόντου και θεωρώ ανάλογες δηλώσεις ύβρη στη μνήμη όσων υπέστησαν τη γενοκτονία, αλλά και προς τους απογόνους τους, τον ελληνισμό και την ανθρωπότητα. Βεβαίως η αναγνώριση της γενοκτονίας δεν στρέφεται εναντίον του τουρκικού λαού. Απεναντίας πρέπει να πείσουμε και να έχουμε σύμμαχό μας το μεγάλο δημοκρατικό κίνημα στην Τουρκία. Η αναγνώριση της γενοκτονίας δεν αποσκοπεί να υψώσουμε το μίσος ανάμεσα στους δυο λαούς, αλλά για να καταγραφεί η ιστορική αλήθεια και για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια εγκλήματα.
(Τα αρχικά παραδείγματα είναι ενδεικτικά, καθώς υπάρχουν και άλλοι Τούρκοι ιστορικοί που παραδέχονται τη γενοκτονία και άλλες χώρες ή πολιτείες που την αναγνώρισαν).

σχόλιο δικό μου

Ως Πόντια δεν περιμένω από κανέναν ανιστόρητο πολιτικάντη να μου πει πως λέγεται αυτό που έγινε στις αλησμόνητες πατρίδες μας, απ αυτόν που άλλα έλεγε πριν τις εκλογές για ν αρπάξει ψήφους και κάνει τ αντίθετα, που κοιμάται την ώρα που παίρνονται τα χειρότερα μέτρα για την ελληνική κοινωνία, απλώς θέλω να πω ότι για τους εαυτούς τους δουλεύουν για να απαλύνουν τον χαρακτηρισμό που θα τους αποδώσουν στο μέλλον, γιατί αυτό που γίνεται στη χώρα μου εδώ και 5-7 χρόνια πως πρέπει να το ονομάσεις αν όχι γενοκτονία;;;
τα μικρά παιδιά που βλέπουν καταθλιπτικούς γονείς επειδή δεν μπορούν να τους προσφέρουν αυτά που θέλουν, οι νέοι που θεωρούν άχρηστο τον εαυτό τους που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, οι χιλιάδες αυτοκτονίες, οι θάνατοι που αυξάνονται και όχι οι γεννήσεις, που δεν τολμούν οι νέοι να κάνουν 2ο παιδί,, οι 250.000 επιστήμονες που ξενιτεύτηκαν,, που οι βαριά ασθενείς δεν τα βγάζουν πέρα με τις σωστές θεραπείες που κοστίζουν,,,και πόσα πόσα άλλα που θα συμβούν μέχρις ότου ξαναέρθουμε στις προ μνημονίων εποχές... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου